lunes, 28 de diciembre de 2009

28.12.2009

10:24:
Estic llevada des de fa deu minuts, i com vaig dir ahir, avui parlaré de les associacions de fibromialgia localitzades al Baix Llobregat.
Agafant com a referència la pàgina d'ahir (http://www.fibromialgia-cat.org/cat/frames.htm), he buscat les associacions que inlou aquesta pàgina a l'apartat del Baix Llobregat, i he trobat el següent:
http://www.fibromialgia-cat.org/cat/SeusTerr/baixllobregat.htm
Aqui ens diu les tres seus de l'associació a la zona del Baix llobregat. Trobem tres; a Esparraguera (C/ dels Arbres, 21 08292 - ESPARREGUERA), a Molins de Rei (C/ Ferran Agulló, 8 08750 - MOLINS DE REI), i a Vallirana (C/ Sant Mateu, 7 08759 - VALLIRANA). Tot i això, no es dona més informació d'aquestes seus. Per tant, ara parlaré de l'associació de Viladecans d'afectats de fibromialgia.
La seva pàgina web és:
http://www.avaf.entitatsviladecans.org/?go=e6598a7e63ddfde814ae5064e41bc9ab93810880f66a0360c5fa887ee1fcf83ffe5ee1e953d16e5f2de46301d762b694db3245b8cab062f2

Dins de la pàgina, trobem diversos links que ens expliquen una mica més els detalls de la fibromialgia. Ens centrarem en l'enllaç que posa fibromialgia. Dins d'aquest enllaç, ens explica, per exemple, què és la fibromialgia:

"La Fibromialgia es una alteración que se produce en nuestro sistema sensorial, y que provoca dolor persistente en diferentes áreas de nuestro cuerpo, como la zona cervical, espalda, zona lumbar, caderas, articulaciones y otras zonas de las extremidades o de la cabeza. A menudo viene acompañado de fatiga o cansancio sin haber realizado ningún esfuerzo físico. También produce alteraciones en el sueño."

També, quins són els simptomes que es relacionen amb la malaltia:

"
- Dolor
- Cansancio o Agotamiento
- Empeoramiento por el frío
- Rigidez matutina
- Trastornos del sueño
- Hormigueo en las manos o las piernas
- Dolor de cabeza
- Dificultad de concentración y memoria a corto plazo
- Ansiedad
- Alteración del estado de ánimo
- Dolor asociado a la menstruación (antecedentes)
- Síntomas de sequedad ocular o bucal
- Colon irritable
- Urgencia miccional "


I també, com poden afrontar els familiars dels malalts la malaltia, per tal de no desorganitzar la familia, i no causar un desequilibri a la persona.

A la pàgina web, també ens explica el SFC (síndrome de fatiga crònica), i ens ensenya fotos i tallers que organitza l'associació per tal d'ajudar als malalts. Dintre de l'enllaç tallers, clicarem a Taller d'AguaGim.
L'AguaGim són una sèrie d'exercicis que es fan dintre d'una piscina amb diferents objectes, com els xurros d'escuma, per tal d'ajudar la movilitat del cos dels malalts. Són exercicis suaus, que cadascú fa al ritme que pot.

Dins d'aquesta pàgina, també veiem l'enllaç Activitats, que ens diu tot allò que fa l'associació, come per exemple, conferències. Ara mateix, dins del link, ens diu que hi ha una conferència pendent a càrrec de metges de l'Hospital Clínic.

Vaig intentar contactar amb ells, però no m'han contestat. Es troben a:
Passatge Sant Ramon, 2
08840 - Viladecans

Tot i això, aniré a veure si em poden donar informació, per tal de donar més contingut al blog.



23:05:

Ara acabo de fregar els plats, i l'aigua està gelada! Avui no hem fa massa mal, encara que tinc una contractura muscular a tota l'esquena, i la part dreta del cos una mica adormida, encara que no tant com altres dies.
Abans, buscant informació sobre les associacions de fibromialgia al Baix Llobregat, he trobat la pàgina de l'associació d'afectats de fibromialgia del Baix Llobregat. La seva pàgina web és la següent:
http://www.fibrobaix.org/
Dins d'aquesta web, com en les altres, ens explica què és la fibromialgia, i també les seves activitats. Tot i això, si cliquem a l'apartat Artículos, trobem articles que tenen a veure amb la fibromialgia. A mi m'ha impactat el següent:

"La fibromialgia disminuye la materia gris


Fibromed / 18-junio-2009

Estudios previos han demostrado que la fibromialgia se asocia con la reducción de la cantidad de materia gris en las partes del cerebro, pero la causa exacta no se conoce. Utilizando sofisticadas técnicas de imagen cerebral, investigadores de la Universidad Estatal de Luisiana, encontraron alteraciones en los niveles del neurotransmisor dopamina que puede ser el responsable de la reducción de materia gris.

Para el estudio, se realizó una resonancia magnética, de imágenes de datos a 30 mujeres pacientes de fibromialgia y se compararon con 20 mujeres sanas de la misma edad. El objetivo primario del estudio era confirmar los resultados iníciales de reducción de la densidad de materia gris en una cantidad mayor de pacientes con fibromialgia. Se exploró si existe una correlación entre la actividad metabólica, la dopamina y las variaciones en la densidad de materia gris en regiones específicas del cerebro.

Los resultados mostraron que hay reducciones significativas de materia gris en los pacientes con fibromialgia, estos resultados apoyan la investigación anterior. Además, los pacientes con fibromialgia mostraron una fuerte correlación de los niveles de dopamina (metabolismo) y la densidad de materia gris en las partes del cerebro en las que la dopamina controla la actividad neurológica.

Los investigadores concluyeron que la relación entre los niveles de dopamina y la densidad de materia gris proporciona nuevos conocimientos a un posible mecanismo que explica algunas de las anomalías cerebrales asociadas con la morfología de la fibromialgia."


Llavors, segons el que diu l'article, la fibromialgia també afecta al cervell i a tot el seu funcionament. És, per tant, una malaltia agresiva en tots els camps, ja sigui per dolor, o perque elimina parts del cervell, o perque t'incapacita.
Demà seguiré treballant amb aquesta web, ja que té més artícles, i tenen un gran interés.
Bona nit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario