domingo, 27 de diciembre de 2009

27.12.2009

12:23:
M'acabo d'aixecar, que em feia una mandra...
Avui, com que ja no hi ha familia ni ningú voltant per casa, he buscat informació sobre pàgines que estiguin associades amb la fibromialgia. He trobat el següent:

http://www.fibromialgia-cat.org/cat/frames.htm

Aquesta pàgina és la pàgina d'afectats de fibromialgia de Catalunya.
En les seves parts, trobem informació de qui són, cóm es va constituir l'associació, on es trobem (al Baix Llobregat es troben, per exemple), la revista que tenen, etc.
Però jo vull centrar-me en una pàgina en concret; si clicquem a on posa FM-SFC-SQM, ens obre un altre pàgina, on hi ha una mica d'informació, i després, tres enllaços. Nosaltres, clicarem on possa FIBROMIALGIA.
Dintre d'aquest apartat, trobem preguntes freqüents amb les respostes que es poden donar amb l'informació que tenim.
Un cop hem donat una ullada per tot el contingut, trobem a baix, un quadrat amb les tres abreviatures anteriors. Ara clicarem a SFC.
Des que porto escribint aquest blog, mai he parlat del Síndrome de Fatiga Crònica. Bé, la fibromialgia i la fatiga crònica van ben lligadets. Tot passa per que, els efectes de la fibromialgia ens afecten d'una manera força gran, en tot el nostre cos, en els nostres sistemes, etc. El SFC té la següent definició (extret de la pàgina nombrada anteriorment):

La síndrome de fatiga crònica, o SFC, és un desordre debilitant i complex caracteritzat per fatiga profunda que no millora amb el descans i que pot empitjorar per l'activitat física o mental. A més, les persones afectades de SFC acusen nombrosos símptomes no específics que inclouen debilitat, dolor muscular, falta de concentració i/o pèrdua de memòria, insomni, fatiga després de l'esforç que dura més de 24 hores, entre d'altres.

Ara, estic intentant contactar amb la pàgina. Poc a poc...


23:14:
Ara mateix, tinc un brot de fibromialgia. El tràfec d'aquesta tarda m'ha donat conseqüencies. Ara, marxo a dormir. Demà parlaré sobre més associacions de fibromialgia, en especial, de l'associació de fibromialgia a Viladecans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario